Kilencen haltak meg egy nap alatt idehaza a járványban

817 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon, és elhunyt 9 idős, krónikus beteg. Ezzel 47 főre emelkedett az elhunytak száma.  71 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

 

A népegészségügyi központ ma reggeli adatai szerint tegnap haltak meg a legtöbben idehaza a járvány megjelenése óta. Az új áldozatok 61 és 92 év közöttiek, és mindegyiküknek volt valamilyen krónikus betegsége.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus – jelezte a központ. 

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. 

Az operatív törzs tegnapi tájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy a rendőrség folyamatosan ellenőrzi a közterületeket, és az eddigi tapasztalatok alapján a jó idő miatt többen hajlamosak elhagyni otthonaikat a kijárási korlátozások ellenére – írta az Index. Emiatt 4292 rendőri intézkedés volt már, amiből 3102 eset figyelmeztetéssel, 532 eset pedig helyszíni bírsággal zárult. Hétfőtől a rendőrök fokozottan fogják ellenőrizni azokat a helyeket, ahol várhatóan sokan jelennek majd meg a jó idő miatt.

Megosztás