Még Romániában is jobb megöregedni

Egy nemzetközi felmérés 105 országot rangsorolt aszerint, hol jobb megöregedni. Az hagyján, hogy tőlünk nyugatra mindenhol jobb, de, hogy a régiónkban is az utolsók legyünk, lesújtó bizonyítvány a hazai időspolitikáról.

A felmérés készítői hét mutatót vizsgáltak, például, hogy mekkorák az adott országban a megélhetési költségek, milyenek az egészségügyi mutatók, mennyi az átlagos élettartam, milyen magas a nyugdíjkorhatár, mekkorák az ingatlanárak, de készült  biztonsági és boldogságindex is.

A 2020-as rangsor szerint Finnországban a legjobb megöregedni, ezt követi Dánia, majd Hollandia. Ausztria a 6. – olvasható a CEOWORLD Magazine oldalán – írja a növekedés.hu

Magyarország csupán az 50. a ranglistán. A környező országok mind előttünk vannak: Csehország (11. hely), Lengyelország (24.hely), Szlovákia (27.hely), Szlovénia (29.hely), Románia (39.hely) és Horvátország (40. hely) is.

A magazin szerint 2050-re várhatóan 2,1 milliárd idős ember él majd világszerte, vagyis földünk népességének 21,5 százalékát az idősek fogják alkotni.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás