15 méteres fa dőlt meg Nagyatádon

Az erős szélben megdőlt hatalmas fenyő veszélyeztette a szomszédos lakóházat. A tűzoltóknak egy magasból mentő létrával kellett beavatkozniuk szombaton. Húsz riasztást kaptak a hétvégén a somogyi egységek.

Nagyatádon, az Ady Endre utcában az erős szélben megdőlt egy 15 méter magas fenyőfa szombaton délután. A fa veszélyeztette a szomszédos lakóházat. A nagyatádi hivatásos egységek magasból mentőről, motorfűrész segítségével távolították el a fát. 

Lesodródott az úttestről, és az út menti árokba csapódott egy személyautó vasárnap este a Homokszentgyörgy és Szulok közötti úton. A félpályán forgalmi akadályt képező gépkocsiban csak a sofőr utazott, ő saját erejéből ki tudott szállni. A balesethez a barcsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet, és megszüntették a közlekedési akadályt. 

Húsz riasztása érkezett a mögöttünk álló hétvégén a tűzoltóknak. Közlekedési baleseteket követő műszaki mentéseknél, az erős szél által kidöntött fák eltávolításánál és szabadtéri tüzeknél egyaránt szükség volt az elmúlt napokban a tűzoltók munkájára. 

 

Megosztás