Meghaladta az egymilliót az oltásra regisztráltak száma

A webes felületen több mint 630 ezren, levélben pedig csaknem 400 ezren regisztráltak a covid elleni vakcinára. A víruskutatók szerint ha nem történik meg időben az átoltás, elkerülhetetlen lesz egy harmadik hullám.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba a facebook oldalán egy videóban jelentette be: a vakcinainfo.gov.hu oldalon 632 ezren, postai úton pedig 391 ezren regisztráltak már a koronavírus elleni vakcinára.

Az első vakcinákat december 26-án adták be hazánkban, Nagyatádon pedig tegnap kezdték el a kórházi dolgozók beoltását. Ezekben a napokban még az oltási terv szerint haladva az egészségügyi alkalmazottak kapják meg elsőként. Müller Cecília országos tiszti főorvos mai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy eddig 21 ezren lettek közülük beoltva. Már folyamatban vannak az előkészületek az idősotthonokban élők beoltására is.

Ruzsvai Miklós víruskutató az RTL klubnak nemrég úgy nyilatkozott, hogy ha március végéig nem érjük el a nyájimmunitást, azaz a 60-70 százalékos átoltottságot, akkor szinte bizonyos, hogy egy harmadik hullám is ki fog törni. A magyar lakosságot alapul véve (9,77 millió), még legalább hatszor ennyi embernek kéne majd beoltatnia magát, mint ahányan eddig regisztráltak. 

Megosztás