És mégis mozog a föld (már megint!)

Nem sokkal este 6 óra után újabb földrengéshullám futott át a Dunántúlon: szerkesztőségünknek már jelezték Berzencéről és Somogyszobról is. Az epicentrum ismét Horvátországban volt, Petrinja közelében.

Egyik somogyszobi olvasónk írta: „Az ágyban fekve elkezdett ringani alattam, majd az ajtóban az üveg is rezonálni kezdett. Egy fokkal gyengébb volt a múltkorinál, kár szerintem nem keletkezett.”

A közösségi médiát ismét elárasztották a kérdések: „Ti is éreztétek?” A mostani jóval gyengébb volt, mint a december 29-i, de ahhoz elég erős volt, hogy végigfusson a rengéshullám a Dunántúlon: Berzencétől kezdve Kaposváron át egészen Pécsig érezhető volt. Ugyanakkor Nagyatádon sokan nem észlelték, viszont többen szédülésről számoltak be. 

Ugyanott pattant ki a földrengés, mint legutóbb
Ugyanott pattant ki a földrengés, mint legutóbb

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a földrengés epicentruma közel volt a legutóbbihoz: Petrinja közelében, Zágrábtól délre mintegy 40 kilométerre pattant ki 10 kilométeres mélységben. Az erősségéről még nincs pontos adat: a Geofon szerint 4,8-as volt a Richter skálán, a földrengés.hu-n pedig 5,4-es magnitúdóról írtak. 

A helyi média, a Jutarnji újságírója éppen a szomszédos Glina nevű településen tartózkodott: arról számolt be, hogy udvarukból sokan autójukhoz mentek, de egyelőre nem tűnik úgy, hogy az újabb rengés további összeomlást okozott volna a városában.

Megosztás