Meghosszabbítják a középiskolai jelentkezés határidejét

Mert az Oktatási Hivatal oldalai tegnap délután, az eredeti jelentkezési határidő utolsó napján lefagytak, elérhetetlenek voltak, beleértve a középfokú iskolai jelentkezés oldalát is.

„Tekintettel arra, hogy a külső szolgáltató hibájából a középiskolai jelentkezésekhez kapcsolódó programok elérése időlegesen szünetelt, a középfokú iskolába történő jelentkezés határidejét 2022.02.21. éjfélig meghosszabbítjuk. A szoftverek működését eddig az időpontig biztosítjuk” – ezt írta a középiskolai jelentkezésre szolgáló oldalon az Oktatási Hivatal, vette észre észre az Eduline.

A jelentkezési határidő eredetileg február 18-a volt. Az oldalak leállása a középiskolába felvételizők többségének valószínűleg semmilyen problémát nem jelentett, mert vagy papíron intézték a jelentkezést, vagy az általános iskola már továbbította a szükséges űrlapokat. Azokat viszont kellemetlen meglepetés érhette, akik egyénileg intézik a jelentkezést (például azért, mert hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba felvételiznek a gyerekeik), és az utolsó napra hagyták az adminisztratív ügyeket – írta a lap.

Depositphotos
Depositphotos

 

Megosztás