Nagyatád még így is népszerű termálfürdős település

Somogyban a 3. lett Nagyatád a belföldi vendégforgalom alapján. 2021-ben több mint 10 ezer vendégéjszakát töltöttek el a magyarok a város kereskedelmi szálláshelyein.

Ahogy előző évben, így 2021-ben is Kaposvár és Igal érte el a legmagasabb vendégéjszaka számot Somogyban a termálfürdővel rendelkező települések között – összegezte a termaonline.hu. Fontos, hogy a lenti adatok nem a termálfürdők népszerűségét mutatják, hanem a települések kereskedelmi szálláshelyein eltöltött vendégéjszakák számát.

A legnagyobb vendégéjszaka számot elért Kaposvárról a lap megjegyzi: a megyeszékhely vendégforgalma jelentősen nőhet a következő években, hiszen a fürdője szomszédságában egy négycsillagos szálloda épül.

A kiváló gyógyvizéről ismert Igal lett a második, a teljes vendégéjszaka szám alapján Csokonyavisonta a harmadik, Nagyatád pedig a negyedik – azonban ha csak a belföldi éjszakákat nézzük, akkor fordított közöttük a sorrend.

Az összegzéshez a KSH adatait vette alapul a termaonline.hu. A szaklap azt írja: a megyéről régóta az a véleményük, hogy a termálfürdők tekintetében még rengeteg a kiaknázatlan lehetőség. „Az itteni gyógyvizes, termálvizes fürdővel rendelkező települések sokkal jobbak és vonzóbbak annál, mint ami a puszta vendégforgalmi adatokból látható.”

Mint arról többször írtunk, Nagyatád régóta lobbizik Somogy legrégebbi, de meglehetősen elavult állapotú, idén 115 éves, patinás gyógyfürdője korszerűsítéséért és bővítéséért. Legutóbb néhány hete nyújtott be az önkormányzat egyedi támogatási kérelmet a fejlesztés első ütemére, miután tavaly januárban sem jutott Nagyatádnak az állami turisztikai ügynökség által kiosztott milliárdokból.

 

Megosztás