Minden tanárnak be kell oltatnia magát december közepéig

December 15-ig kell minden pedagógusnak felvennie legalább az első oltást, ellenkező esetben a munkáltató fizetés nélküli szabadságra küldheti őket. Erről a tankerületi központok értesítették az iskolákat.

A tankerületi központok elkezdték kézbesíteni az oktatási intézményeknek a kötelező oltásokról a tájékoztatót” – írta a HVG. Az oktatási intézmények vezetőinek kiküldött levél szerint az oltatlan pedagógusoknak december 15-ig kell felvenniük az első dózist. Egydózisú hatóanyaggal működő oltások esetében, mint például a Janssen vakcina, szintén eddig a határidőig kell kérni az oltást. A korábban beoltottaknak igazolniuk kell az oltottságukat az intézményvezető felé. Ez nem csak teljes állású tanároknak, de a megbízással dolgozó pedagógusok számára is kötelező lesz.

Azt a tanárt, oktatót, aki nem oltatja be magát, fizetés nélküli szabadságra küldik, majd egy évvel később a munkaviszonyát is megszüntethetik. A tanárok átoltottságáról jövő hétre felmérést rendelt el Maruzsa Zoltán államtitkár.

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás