Mobilokért és maszkokért csalt ki pénzt

Néhány ezertől a több százezer forintig terjed a kár, amit a becsapott sértetteknek okozott. Négy év börtönre ítélte a Barcsi Járásbíróság 21 rendbeli csalás bűntette és 36 rendbeli csalás vétsége miatt.

A Barcsi Járásbíróság 4 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabott ki egy 28 éves győri férfival szemben 21 rendbeli csalás bűntette, illetve 36 rendbeli csalás vétsége miatt. A bíróság ezen kívül 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, valamint vele szemben 2.544.897 forint összegben vagyonelkobzást rendelt el. A vádlott a fentieken túl 1 millió forintot meghaladó összegben köteles a sértettek kárát megtéríteni.

Az ítélet tényállása szerint a vádlott 2019. szeptemberétől 2020 tavaszáig különböző internetes oldalakon kínált eladásra Samsung és Huawei márkájú mobiltelefonokat, illetve FFP3 típusú légzésvédő maszkokat.

A vádlott a megrendelt termékeket a vevők részére nem küldte meg, azokkal ténylegesen nem is rendelkezett. Ezzel a  cselekményével a sértetteknek néhány ezer forinttól több százezer forintig terjedő összegű kárt okozott.

A bíróság ítélete nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért, az ügyész a megítélt polgári jogi igény vonatkozásában jelentett be fellebbezést.

 

Megosztás