Naponta 4500-an veszítik el az állásukat

Április második felében tovább gyorsul az elbocsátási hullám a szakszervezetek szerint. Már most több mint 4500 munkavállaló veszíti el naponta az állását – ez hangzott el nemrég kormányoldalról.

Március elején még csak 2500 új jelentkező regisztrált a kormányhivatalok foglalkoztatási részlegeinél, április 4-én pedig Gulyás Gergely kancelláriaminiszter napi 4000 új álláskeresőről beszélt. A dinamikus emelkedés azt jelzi, hogy áprilisban felgyorsultak az elbocsátások – írja a Népszava.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke, Kordás László attól tart: a válság miatt a legrosszabb helyzetbe került vállalatok tartalékai lassan elfogynak, tehát a most következő hetekben tovább erősödik az elbocsátási hullám, ám ha nagyon rosszak lesznek a munkanélküliségi adatok, a kormány megpróbálja majd elhallgatni a valós helyzetet.

Ami még sokat elárul: egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó oldal szerint a Dunántúlon februárról márciusra négy-ötszörösére nőtt az álláshirdetésekre bejelentkezők száma. 

Szívesen tájékoztatnánk olvasóinkat a megyei és a járási helyzetről is. Már több mint 10 napja kérdeztük meg a kormányhivataltól, hogy a veszélyhelyzet bevezetése óta hogyan alakult a regisztált munkanélküliek száma Somogyban. Válasz azóta sem érkezett.

Nem hivatalos információnk szerint Nagyatádon egyelőre nem jelentkeznek nagyobb számban az állástalanok.

 

Megosztás