Orbán: emelt szintű készültség a kórházakban

Drámaian romlik a helyzet, el kellett rendelnem az emelt szintű készültséget a kórházakban, a következő néhány nap dönti el, hogy kell-e tovább szigorítani – jelentette ki ma reggel Orbán Viktor.

A megbetegedés száma erőteljesen nőni fog a következő hetekben, a kérdés, hogy az egészségügy teherbíróképessége elég lesz-e, mondta a miniszterelnök. 15831 kórházi ágy és 2296 lélegeztetőgéppel felszerelt ágy van jelenleg a kórházakban (mint ismert,  16 ezer gépet vett a kormány). Át kell nézni újra a vezénylési listákat az ápolók tekintetében, újra azt a készültséget kell visszahozni, ami november közepén jellemzett minket, tette hozzá.

A kormányfő szerint a következő néhány nap dönti el, hogy kell-e szigorítani tovább. Annyit ugyanakkor leszögezett, hogy az utazási szabályok szigorítása mindenképp terítéken van. 

Orbán szerint most „van 2,5 millió regisztráltunk”, szerinte húsvétra az „összes regisztrált megkapja az első oltását. Ha ide eljutunk, akkor Európában itt lesz a legnagyobb átoltottság.”

A gazdaságvédelmi programról azt mondta a kormányfő: a harmadik hullám több tízezer magyar állampolgár munkahelyét fenyegeti, az a cél, hogy ezeket a kormány megvédje.

 

Megosztás