Orbán: marad a szigor, idén nem lesznek szilveszteri bulik

Orbán Viktor azt jelentette be közösségi oldalán: január 11-ig érvényben maradnak a szigorú intézkedések. Mint fogalmazott: karácsony jövőre is lesz, most az a fontos, hogy mi is legyünk.

Egy hónap telt el a kijárási tilalom bevezetése óta – emlékeztetett a videóban a miniszterelnök. Orbán Viktor hangoztatta: jelenleg is egész Európa harcol a koronavírussal. A kórházakban küzdenek az orvosok és az ápolók, az iskolákban a pedagógusok pedig azért, hogy a gyerekek szülei megmenthessék a munkahelyüket.

Mint mondta, szakemberekkel tanácskozott, és egyöntetű volt a vélemény: karácsony jövőre is lesz, most az a fontos, hogy mi is legyünk.

A jelenlegi kijárási tilalom és a szigorú intézkedések további egy hónapig érvényben maradnak. Tehát este 8 és reggel 5 óra között továbbra is tilos lesz az utcán tartózkodni. Hogy szenteste tehetünk-e kivételt, azt majd csak dec. 21-én döntik el. Az viszont biztos, hogy a szilveszeri bulikat és bálokat idén nem lehet megtartani. Egy buliért nem érdemes kockáztatni, amiért hónapokig küzdöttünk – fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: holnaptól indul a regisztráció az oltásra, addig is tartsuk be a szabályokat, és közös erővel fékezzük meg a vírust!

 

Megosztás