Próbálja megállítani a benzinturizmust és a pániktankolást a kormány

Van elegendő üzemanyag az országban, marad az árstop is, ahhoz azonban, hogy normalizálódjon a helyzet, a kormány korlátozásokat vezetett be a visszaélésszerűnek tartott fogyasztás és a benzinturizmus ellen.

Más áron kapják a kamionok az üzemanyagot, a külföldi teherautóknak szintén piaci áron kell tankolni majd. A kormány a jövedéki adó csökkentésére is rászánta magát – 20 forinttal mérséklik -, valamint a rendőrség is neki fog menni a pánikkeltőknek-álhírterjesztőknek és a nejlonzacskóba tankolóknak – tudósított a 24.hu. Az ellátás nehezen áll majd helyre, de a MOL elnöke szerint a hosszú hétvége végére minden rendben lesz. A helyzet normalizálása érdekében a négynapos hosszú hétvégére kamionstopot rendelnek el – ezt tegnap késő este jelentették be rendkívüli sajtótájékoztatón.

Szinte percekkel a bejelentés után megjelent és hatályba is lépett az a rendelet, amelyben korlátozni igyekszik a kormány az üzemanyagárstop következtében a piaci árnál lényegesen olcsóbb üzemanyagok tankolását – írta a hvg.hu. Az Orbán Viktor által szignál jogszabály értelmében nem lehet a 480 forintos hatósági áron forgalmazni üzemanyagot

  • a 3,5 tonnánál nehezebb, külföldi rendszámú járművek,
  • illetve a 7,5 tonnánál nehezebb össztömegű járművek (kamionok) számára

A rendőrséget utasították, hogy rémhírterjesztés gyanújával indítsanak eljárást azok ellen, akik az ellátás akadozásáról írnak, beszélnek, illetve azok ellen, akik nem üzemanyagok tárolására való helyre tankolnak benzint, dízelt.

Megosztás