Testről és lélekről: ismét magyar film az Oscar-jelöltek között

Idén is izgulhatunk magyar sikerért az Oscar-gála során. Egyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről tavaly került a mozikbal. Eddig is számos sikert aratott a nemzetközi filmfesztiválokon. Most Oscar-díjra jelölték!

A rendező filmje már elnyerte a Berlinale fődíját, az Arany Medvét, sőt a filmkritikusok nemzetközi szövetsége rangos díját, az ökumenikus zsűri és a Berliner Morgenpost olvasói zsűrijének díját is. Most újabb, a legnagyobb sikerhez került közelebb a rendező és stábja, ugyanis a napokban hozták nyilvánosságra az Ocsar-díj jelöltek névsorát. A testről és lélekről is helyet kapott a legjobb idegennyelvű filmnek járó díj jelöltjeinek listáján.

A film egyedi képvilágával boncolgatja az ember legrejtettebb tulajdonságait. Megmosolyogtat és könnyeket csal a néző szemébe, miközben egyszerű, mindenki számára ismerős témákat dolgoz fel.

Az elmúlt évek oscaros sikerei, vagyis a Saul fia és a Mindenki győzelme után idén március 4-én is izgulhatunk majd, hogy magyar kézbe kerüljön az a bizonyos arany szobrocska.

Egyedi Ildikó kapta meg a következő magyar Oscar-díj esélyét

Egyedi Ildikó hosszú idő óta először rendezett nagyjátékfilmet – úgy tűnik, nem hiába…

Megosztás