Tilos petárdázni, akár 150 ezres pénzbírság járhat érte!

Előzzük meg a petárdázásból eredő tragédiákat! A tűzijátékok biztonságos használatára idén is a társszervekkel közösen hívta fel a figyelmet a rendőrség. Videóval!

Petárdát birtokolni és felhasználni az év minden napján, így szilveszter éjjel is tilos! A rendőrség a petárdát birtoklók és használókkal szemben szabálysértési eljárást kezdeményez, amelynek keretében akár 150.000 forintig terjedő pénzbírságot is kiszabhat.  

Tavaly az év utolsó napján 53 tűzesethez és 62 műszaki mentést igénylő balesethez riasztották a tűzoltókat, köztük több személyi sérüléssel is járó petárdabalesethez. Rinyaszentkirályon a függöny gyulladt ki, több helyen pedig tujasorok égtek a tűzijátékok miatt.

A rendőrség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal és az Országos Mentőszolgálattal közös sajtótájékoztatót tartott a napokban. Az esemény célja a szilveszteri tűzijátéktermékek és egyéb pirotechnikai eszközök balesetmentes, biztonságos használatának ismertetése, hogy szilveszterkor se váljon senki lakástűz, égési sérülés áldozatává.

Ezek a – sok esetben súlyos – balesetek odafigyeléssel és a jogszabályok betartásával elkerülhetőek! – hívták fel a figyelmet. 

 

Megosztás