Íme, ez érdekelte önöket 2019-ben!

Nem a tragédiákról szóló hírek vezetik az idei legolvasottabb tartalmaink listáját: a hazai gyermekvédelem állapota, egy katonai gyakorlat és egy banki probléma került be az önök által legtöbbet megtekintett cikkek közé.

10. Gyermekével a szíve alatt hunyt el a segesdi baleset áldozata

Tragikus körülmények között vesztette életét egy 20 éves hölgy szeptemberben. Mint kiderült, áldott állapotban volt. A segesdiek összefogtak a család megsegítésére. Az egész környéket megrázta az eset, a fiatal nőt nagyon sokan kísérték el végső nyughelyére.

9. Az önkormányzati választások eredményvárója 

Október 13-án este elsőként számoltunk be az önkormányzati választások nagyatádi eredményeiről, miután egész nap folyamatosan nyomon követtük a részvételt. Ez a tartalom a csaknem 10 ezres oldalmegtekintés mellett nagyban hozzájárult ahhoz, hogy éppen ez a nap végzett 2019-ben az oldalmegtekintések toplistájának élén 31.050-nel.

8. Brutálisan bántalmaztak egy 5 hónapos csecsemőt Ötvöskónyiban

A családsegítő munkatársának a gyors beavatkozása mentette meg a kisfiú életét. Az országos felháborodást kiváltó esetről áprilisban számoltunk be. Azóta a bíróság elsőfokon már el is ítélte a bántalmazó apát. (10.800 oldalmegtekintés)

7. Fejbe lőtte magát egy férfi Nagyatádon

Olvasóinktól érkezett a hír augusztusban, amit aztán kérdésünkre megerősített a rendőrség. Egy 43 éves férfi vetett véget az életének korábbi élettársának az otthonában. (A tragédiáról szóló oldalnak 11.100 megtekintése volt.)

6. Halálos baleset Segesd mellett

Előbb egy, majd három halottról érkezett hír a térség idei legsúlyosabb közlekedési balesete nyomán. Egy kivilágítatlan lovaskocsiba rohant bele hátulról egy furgon a 68-as főúton, Segesd külterületén októberben. (11.600 oldalmegtekintés) Előbb egy 15 éves, majd egy 13 éves lány, aztán pedig egy 21 éves férfi is elhunyt a baleset következtében. (Ezt egy újabb cikkben írtuk meg, aminek 10.500-nál is több megtekintése volt, így valójában a 9. lett a listán, de most nem szerepeltetjük külön.)

5. Napokon át zavar volt a Takarékbank szolgáltatásaiban

Az országos egyesülés következtében informatikai átállást hajtott végre a Takarékbank novemberben, emiatt több bankszünnapot is tartottak, vagyis zárva voltak a fiókok, és szünetelt a netbanki szolgáltatás. Ám a szünet után is még napokon keresztül komoly zavarok mutatkoztak, a bank informatikai rendszere nem bírta a terhelést. Vélhetően ez eredményezett 11 ezer 600-nál is több oldalmegtekintést.

4. Videók

Ugyan ez nem egyetlen tartalom, hanem egy menüpont, a Google Analytics webhelytartalomként elemzi. Így lett ez 12 ezernél is több oldalmegtekintéssel a 4. legnézettebb a listán.

3. Programok

Az előzőhöz hasonlóan ez szintén nem egyetlen tartalom. A több mint 16 ezer 300 oldalmegtekintés azonban jól mutatja, hogy látogatóinkat igencsak érdeklik a városban és környékén kínálkozó programok, gyakran kattintanak rá erre a menüpontra.

2. Tüzet nyitottak a vadászrepülőgépek Nagyatád felett

Hőkövető rakéták megtévesztéséreszolgáló infravörös zavarópatronokat lőttek ki a Gripenek novemberben. Ezek nagy fény- és hőkibocsátással égő magnéziumtöltetek, emiatt nagyon látványosak, feltűnőek. Több mint 17 ezer oldalmegtekintéssel ez lett a második legnézettebb tartalom idén. A Magyar Honvédség ezzel kapcsolatban arról tájékoztatta az Atádhírt: Nagyatád a Nemzeti Légiközlekedési Hatóság által kiképzési repülésekre kijelölt légtérben helyezkedik el, így itt rendszeresen gyakorlatoznak a Gripenek.

1. Nem tudunk megoldást találni ma Magyarországon a gyermekbántalmazásokra

Ez volt a lényegretörő összefoglalása az Országos Kriminológiai Intézet főmunkatársa, Solt Ágnes nagyatádi előadásának. A szakértő több száz ügy feldolgozásának a tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal szeptemberben. A téma – bennünket is meglepő módon – 32 ezernél is több oldalmegtekintést ért el, minden bizonnyal nem kifejezetten a Nagyatád környékén élők, hanem országszerte a gyermekvédelemben dolgozók és a téma iránt fogékonyak körében.

Megosztás