Zuhan a forint, Atádon 385-öt kérnek egy euróért

Egyre gyengül a magyar fizetőeszköz, ma sorra döntötte a történelmi mélypontokat. Már 379 forint fölött is járt az euró árfolyama. Az infláció amúgy is elszállt már korábban, és az orosz háború hatása még csak most jön.

A nagyatádi pénzváltóban a dollár csak ma 12 forinttal lett drágább. Egy euróért már 384,99 forintot kérnek, illetve 363 forintot adnak érte.

Gyors leértékelődés jellemzi a forint euróval szembeni árfolyamát a csütörtöki kereskedésben. A nap folyamán sorra dönti az újabb történelmi mélypontokat a hazai fizetőeszköz – jelentette a Portfolio.

Egy hét alatt 6,5 százalékot zuhant a forint

A forint euróval szembeni teljesítménye egyhetes időtávon nagyon csúnya. Múlt kedden még 355 forintba került egy euró, ehhez képest ma 24 egységgel voltunk feljebb.

Egyre durvább az esés a tőzsdéken is, miközben az olajár hétéves csúcsra emelkedett az orosz-ukrán háború következtében. A rubel árfolyama szabadesésben van, 1 dollár már 113 rubelt is ért, miközben év elején még csak 75-öt. A kötvényekre érvényes kockázati mutatóból az látszik, hogy a piac 56 százalékos valószínűséget lát az orosz államcsődre. Oroszországban a gazdasági összeomlás jelei látszanak.

Megosztás