Adományokat gyűjt a nagyatádi önkormányzat

Pénzadományokat gyűjt és juttat el az Ukrajnából hazánkba menekülő családoknak. Fontos, hogy kifejezzük együttérzésünket, szolidaritásunkat, emberségünket – írta a felhívás kapcsán Ormai István polgármester.

A felhívás a polgármester Facebook-oldalán jelent meg ma. Ormai István azt írta: 

„Most újra szükség van arra, hogy segítséget adjunk azoknak az embereknek, akik arra önhibájukon kívül rászorulnak. Ukrajnából a háború fenyegetése, pusztítása, veszélye elől menekülnek az emberek. Úgy hagyják el otthonaikat, hogy a bizonytalanságba indulnak, hogy mindenüket ott kellett hagyniuk. Elsősorban nők és gyerekek, családok menekülnek.”

Az önkormányzat arra kéri a nagyatádiakat és a nagyatádi vállalkozókat, gazdasági társaságokat, hogy pénz adományaikkal járuljanak hozzá a kiszolgáltatott emberek adott helyzetben szükséges módon történő mindennapi ellátásához. Az adományokat összegyűjtve előzetes egyeztetés után egy összegben utalják át egy megfelelő szervezettséggel, tapasztalattal, átláthatósággal rendelkező segélyszervezet részére.

Az adományokat az Ukrajnai menekültekért-Nagyatád 10402142-49565149-57521117 számú számlára kérik utalni.

„Minden, bármilyen összegű támogatás számít és fontos, hiszen az együttérzést, a szolidaritást, az emberséget fejezi ki. A gyors segítség a legjobb, ezért kérem a támogatókat, hogy adományaikat március 8-ig küldjék el a megadott számlára.” 

– írta a polgármester. Hozzátette: adományával Nagyatád Város Önkormányzata is hozzájárul a segítségnyújtáshoz. A támogatók számáról, a támogatások összesített értékéről és felhasználásáról pedig tájékoztatást fognak adni.

Megosztás