Holnaptól lehet kerékpárt szállítani a Nagyatád – Somogyszob autóbuszon

A közlekedésimód-váltással érintett Nagyatád – Somogyszob vasútvonalon a vasúti személyszállítást még tavaly nyáron szüntette meg a MÁV, illetve a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium. Majdnem egy évvel később kapcsolt a vasúttársaság: májustól a buszokon 3 kerékpárt lehet majd szállítani járatonként, de a kerékpárjegyen kívül még kerékpárhelyjegyet is kell váltani.

A befutott panaszok és igények alapján májustól járatonként 3 darab kerékpárt lehet szállítani a Nagyatád – Somogyszob vonahelyettesítő buszokon. Ehhez elővételes jegyet kell váltani. Az erre a célra beállított buszok speciális szállítóeszközökkel lesznek felszerelve.

A szükséges jegyet a vasúti jegyautomatákból, az interneten a jegy.mav.hu oldalon vagy a MÁV applikációban lehet megvásárolni, viszont az autóbusz-vezetők nem árusítják.

A MÁV arról tájékoztatta az Atádhírt, hogy a kerékpárjegy távolságtól függetlenül egységesen 500 Ft-ba kerül. Mivel a vonathelyettesítő buszokon a vasúti díjszabás érvényes, ezért hosszabb utazás esetén elegendő egy, az autóbuszos szakaszt is magába foglaló kerékpárjegy váltása, viszont az autóbuszokra 100 Ft-ért kerékpárhelyjegyet is kell váltani.

Hangsúlyozták: az autóbuszokra szerelt szállítóeszközzel járatonként legfeljebb 3 darab, 20 kilogrammnál nem nehezebb, normál férfi vagy női vázas kerékpár szállítható, amiken nem lehet csomag, kerékpártáska vagy kerékpárdoboz. A felhelyezésről és a leszerelésről az autóbusz-vezetők gondoskodnak . Elektromos és különleges kialakítású biciklik nem szállíthatók.

A szolgáltatás egyelőre október 27-ig érhető el. A vasúti közlekedés visszaállításáról egyelőre nincs szó, információink szerint a járműhelyzet nemhogy javult volna, inkább romlott az elmúlt időszakban.

(A kiemelt kép információ, forrás: depositphotos.com)

Megosztás