Látványos és szívet melengető kiállítás nyílt a kulturális központban

A Bárdos iskola képzőművészeti tagozatának tanév végi tárlatát tegnap késő délután nyitották meg a kulturális központban. Aki belép a kiállítóterembe, szemet gyönyörködtető látványben lehet része.

– Amikor beléptem, megtorpantam: magával ragadott, átrepített egy mesebeli világba ez a megfoghatatlan érzés, amit ez a színes kavalkád nyújt nekünk – fogalmazott Nagy Erika festőművész a megnyitón.

És valóban: az egész kiállítóterem egy gyönyörű, színes mese, a nagyatádi általános iskolások művészeti tagozatának meséje.

– Higgyétek el, nagy kincs van a kezetekben. A tehetség. A tehetség olyan adomány, amit nem szabad elfecserélni, azt azért kaptátok, mert azzal élni kell – mondta Nagy Erika.

Az alkotásokon a tehetségen túl az elhivatottság is visszatükröződik. Nemcsak a gyerekek elhivatottsága, hanem a képzőművészeti tagozat pedagógusainak – Horváth Attiláné, Kóródi Julianna és Ormai Diána – elhivatottsága, hozzáértése és szeretete. 

A nyár folyamán érdemes ellátogatni a kiállítóterembe, elmerülni a tehetséges gyermeki lélek színes tintákkal (festékekkel, ceruzákkal) megálmodott világába. 

(A megnyitón Gresa Lívia, az általános iskolák szakmai igazgatóhelyettese köszöntötte a gyerekeket és a pedagógusokat, valamint közreműködött Lovász Léna és Németh Regina, akik egy walesi menüettet adtak elő. Őket Sárközi Ferenc készítette fel.) 

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás