Még pár napig élvezhetjük a korai tavaszt

Jönnek-mennek a frontok felettünk a következő napokban, vasárnap pedig markáns hidegfront érkezik, aminek köszönhetően a jövő hét elején napközben is fagyni fog a térségünkben.

Ma egy enyhébb hidegfront fogja alakítani az időjárásunkat, ám számottevően nem csökken majd a hőmérséklet, és a napsütést is élvezhetjük, 10-12 fok közötti maximumokkal. Pénteken enyhe melegfront érkezik, változóan felhős időt jósolnak, megélénkülhet a déli szél, de napközben 8 és 13 Celsius-fok között alakul majd a hőmérséklet, és az éjszakák sem lesznek fagyosak.

A hétvégén egy mediterrán ciklon hozhat többfelé csapadékot – írja az Időkép. Szombaton esőt, vasárnap pedig már havas esőt is hozhat a hirtelen érkező hidegbetörés, amely erős széllel párosul majd.

A hét első napjára már havat jósolnak a szakemberek, ami nem meglepő, ugyanis a hétfőre virradó hajnalon -5, míg napközben -3 Celsius-fokra van kilátás, ahogy az látható az Iharos-Met előrejelzésében.

Forrás: Iharos-Met

A télies időjárás a meteorológusok mostani tudása szerint egész januárban velünk marad, bár olyan hideg biztosan nem lesz, mint a Skandináv-félszigeten, ahol kedden -40 fokot is mértek.

(Kiemelt kép: depositphotos.com)

Megosztás