Az idősotthon vezetője sikkasztotta el a gondozott 17 millióját

A Nagyatádi Járási Ügyészség jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy 50 éves nővel szemben, aki többször megcsapolta a gondjaira bízott idős bankszámláját.

A vádlott a működési engedély visszavonásáig tulajdonosa és fenntartója volt egy Somogy megyei idősotthonnak, írta közleményében a Somogy Megyei Főügyészség. Az előírások szerint nem közlik, konkrétan melyik intézményben történt a bűncselekmény, de az előző mondatból következően nem a nagyatádi vagy a lábodi, és nem is a segesdi otthonról van szó, azok ugyanis önkormányzati, ill. állami fenntartásúak. Információink szerint egy Csurgói járásban lévő magánotthonról van szó, amelyik most már nem is működik (az első mondat jelzi, hogy időközben visszavonták a működési engedélyét).

A vádban foglaltak szerint a 81 éves sértett az otthonba költözésekor egyebek mellett meghatalmazást adott a vádlottnak arra is, hogy szükség esetén bankszámlája felett rendelkezzék.

A nő a bizalmi viszonyt kihasználva az idős sértett tudta és beleegyezése nélkül 2018 nyarán többször vett fel készpénzt a sértetti számláról összesen 17.408.000 forint összegben, amelynek egy részét ismeretlen célra fordította, azonban 10 millió forintot otthonának szekrényében rejtegetett, míg közel 1 millió forintot az idősotthon irodájában tartott.

A nagyatádi rendőrök az elsikkasztott pénzből 10.900.000 forintot foglaltak le, valamint a vádlott ezidáig további 5.500.000 forintot fizetett meg a sértettnek.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetére 3 év 6 hónap börtönbüntetést és 5 év közügyektől eltiltást indítványozott a vádlottal szemben.

A felhasznált fényképet a nagyatádi rendőrök az egyik kutatás során készítették.
A felhasznált fényképet a nagyatádi rendőrök az egyik kutatás során készítették.

Megosztás