Az USA-ba készülnek az atádi kötélugrók 

Pontosabban Colorado Springsbe mehetnek. Az első selejtezőn már túl vannak, decemberen lesz a második. December 17-én hagyományosan egy gálával búcsúztatják az évet.

A 11 éve alapított Nagyatádi Kötélugró Klub a 2022-es esztendőben is jónéhány éremmel, élménnyel öregbítette a saját, és a város hírnevét. 

Harkányban, Kunszentmártonban, a pozsonyi Európa Bajnokságon, Budapesten, Mórahalmon is kötelet ragadtak a nagyatádi versenyzők, hogy megmutassák a tudásukat.  Ez sikerült is, hisz minden versenyről éremmel, vagy jó helyezéssel tértek haza a kötélugróink. Egy verseny még hátravan az idei szezonból, és eddig összesen 26 érmet szereztek a sportolók, amiből kettőt a pozsonyi Európa Bajnokságról hoztak el. 

A klub taglétszáma megközelíti a negyvenet. Közülük nem mindenki versenyzik, vannak, akik csak szabadidős jelleggel járnak az edzésekre.

A versenyzői létszám 12-13 fő, akik egyéniben, párosban, csapatban, két köteles versenyszámban is megmutatják a tudásukat szervezett keretek között. 

A klub folyamatosan várja az újabb jelentkezőket. 

Jüngling-Czotter Éva, a csapat alapítója és edzője elmondta, hogy az idei gálán minden klubtag megmutatja majd, amit az utóbbi egy évben tanult. A gálát december 17-én rendezik meg a kulturális központban.

– Jövőre is számos versenyünk lesz, februárban Mórahalmon kezdünk, majd a szolnoki diákolimpiára utazunk tavasszal. Júniusban Budapesten rendeznek egy nemzetközi versenyt. 

Az őszi programról még nincsenek hírek, viszont júliusban azok versenyzők, akiknek sikerült a kvalifikáció, jó eséllyel az USA-ba utazhatnak a kötélugró világbajnokságra.  

 (Fotók: Nagyatádi Kötélugró Klub facebook)

Megosztás