2023. Szeptember 25, Hétfő
Eufrozina, Kende napja

Bezárták az éttermet 60 napra Szerző: Katona József | 2020-11-24 13:20:00 | Címkék: korlátozó intézkedés, vendéglátóhely, maszk, ellenőrzés, rendőrség, nagyatád

A rendőrség félmillió forintra megbírságolta, és 60 napra bezáratta a berzencei Lord Panzió éttermét, mert az egyik szállóvendégük maszk nélkül ment le sörért a pulthoz.

A 10 férőhelyes dél-somogyi panzióban lakók természetesen étkezhetnek és italt is fogyaszthatnak a vendéglőben. Az egy hete történt rendőrségi ellenőrzéskor egy maszkot viselő vendég éppen a pizzájára várt az étteremben, egy másik pedig visszament sörért a pulthoz, és szót váltottak egymással.

Rajta valóban nem volt maszk, egyébként egy olyan nagyvállalatnál dolgozik, ahol hetente kötelezően tesztelik őket, akkor már éppen a harmadik negatív eredménye volt – mesélte a panzió tulajdonosa, aki kérte, ne írjuk le a nevét. Mint mondta, a két, ellenőrzést végző az ablakból látta ezt, és ezért záratták be 60 napra az éttermet, és szabtak ki félmilliós bírságot.

- Ezen felül egy alkalmazottam bérét most két hónapra bevétel nélkül kell állnom, a rezsit ugyanúgy fizetnem kell, közben elesünk napi 30-40 adag menüztetéstől és 20 pizzarendeléstől, a karácsonyi napokban pedig két-háromszáz tálat szoktak kérni tőlünk, most ez sem lesz – sorolta a veszteségeit a tulajdonos.

Azt mondta, próbál méltányosságból legalább a félmilliós büntetésből faragni, bár nem igazán bízik benne, hogy sikerülni fog.

(Nyitókép: a berzencei Lord Panzió, forrás: Facebook)

Vissza az előző oldalra