Futva menekült az embercsempész a rendőrök elől

15 vélhetőleg szír állampolgárú személyt próbált meg átcsempészni az országon egy szerb férfi. A rendőrök a hajnali órákban próbálták igazoltatni a furgont vezető személyt, aki miután félreállt, gyalogszerrel elmenekült.

A rendőrök ma hajnali 2 órakor Iharosberény belterületén egy dán felségjelzésű autót állítattak félre igazoltatás céljából. A vezető a megállást követően kiszállt az autóból és elrohant. A sofőrön kívül a járműben 15 külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A magukat szír állampolgárnak valló férfiak jogellenesen jutottak be Magyarország területére, velük szemben az intézkedések folyamatban vannak.

15 személy utazott a furgon rakterében.
15 személy utazott a furgon rakterében.

A rendőrök a sofőrt, egy 24 éves szerb férfit 4 óra 48 perckor nyomkövető kutya segítségével Iharosberényben elfogták, ellene embercsempészet bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hiába menekült, elfogták
Hiába menekült, elfogták

 

Megosztás