hirdetés
2023. Június 06, Kedd
Norbert, Cintia napja

Hazavitt egy pár agancsot az erdőből, elfogták a rendőrök Szerző: Katona József | 2023-02-18 08:30:00 | Címkék: szarvasagancs, engedély, gyűjtés, rendőrség, nagyatád, lopás

A férfi Mike külterületén gyűjtötte be a gímszarvas elhullatott agancsát. Lopás miatt indítottak eljárást ellene a kadarkúti rendőrök - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

hirdetés

Február elején Mike külterületén tulajdonította el a férfi az egy pár gímszarvasagancsot. Az egyenruhások az adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2023. február 14-én elfogtak, és a Kadarkúti Rendőrősre állítottak elő, az ellopott agancsokat pedig a helyi vadásztársaság képviselőjének adták át.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A nyomozók a 48 éves mikei férfit lopás vétség elkövetése miatt hallgatták ki. A tolvaj vallomása szerint nem volt tudomása arról, hogy a hullott agancs összeszedése engedélyköteles - írta a police.hu.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az agancsgyűjtés mindenképp engedélyhez kötött, így az annak hiányában folytatott tevékenység a gyűjtött agancs értékétől függően tulajdon elleni szabálysértést vagy bűncselekményt valósít meg.

Az Atádhíren 2021 februárjában írtunk róla, hogy 5-6 ezer forintot fizetnek az agancsok kilójáért, ezért sokan indulnak az erdőkbe összegyűjteni azokat a megélhetésük kiegészítése vagy éppen biztosítása végett. Egyesek űzik is az állatokat, hogy azok a sűrűben elhullajtsák az agancsukat.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Vissza az előző oldalra