hirdetés
2022. Január 18, Kedd
Piroska napja

Kék szalaggal az állatkínzás ellen Szerző: Pál Marietta | 2019-09-14 08:25:18 | Címkék: kutya, kék szalag, kék szalag mozgalom, gazda, nagyatád

Az országos kék szalag mozgalomhoz már csatlakozhatnak a nagyatádiak is. Az állatkínzás elleni tiltakozás jeléül kedvencünkre vagy magunkra kék szalagot köthetünk. Ezt naponta többször is osztja pár gazda a városban.

A kék szalaggal az állatkínzásra hívják fel a figyelmet, vagyis annak szankcióinak szigorítására és következetes betartartására. Az országos mozgalom mintájára már a nagyatádi gazdák és kedvenceik is hirdethetik kék szalagjaikkal, hogy bizony elutasítják az állatkínzást. A szalagot három állatszerető atádi hölgy osztja több időpontban is. Bek Tünde, Pusztai Szemira és Sinkovics Mónika a helyi hírnökei a kék szalag mozgalomnak. Ma 10 órakor a piactéren találkozhatunk Sinkovics Mónikával és kampánykutyájával Málnával. Mónika minden séta alkalmával visz magával szalagot, hogy a mozgalommal egyetértők kaphassanak. Így naponta akár kétszer is összefuthatunk velük a városban a Kossuth utca, az Aradi, a buszmegálló vagy a park felé. Eddig mintegy ötvenen csatlakoztak a mozgalomhoz.

 

Kis kedvencek és gazdik a szalaggal
Kis kedvencek és gazdik a szalaggal - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Vissza az előző oldalra