2020. Szeptember 27, Vasárnap
Adalbert napja

Két hétre bezárt az Industrie-Elektrik Szerző: Herr Dávid | 2020-03-25 09:53:33 | Címkék: bezár, megrendelés, gyár, visszaesés, autóipar, elektrik, industrie, járvány, koronavírus, nagyatád

A koronavírus okozta gazdasági visszaesés begyűrűzte magát az autóiparon keresztül a nagyatádi céghez is. A dolgozók most rendkívüli szabadságon vannak, de bármikor újra berendelhetik őket.

Már múlt héten rebesgették az Industrie-Elektrik Kft. nagyatádi telephelyén is, hogy átmenetileg be fog zárni mind a marcali, mind a nagyatádi mind pedig az ukrajnai telephely. Ennek oka a koronavírus okozta jelentős termelési visszaesés az autóiparban, és emiatt a korábbi megrendelések elmaradása. Az intézkedés Nagyatádon 260 dolgozót, Marcaliban 480 dolgozót érint.

Több százan dolgoznak egy légtérben
Több százan dolgoznak egy légtérben - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

A cég vezetése múlt hét pénteken jelentette be, hogy rendkívüli szabadságra küldi a dolgozóit március 25-től kezdve április 3-ig. Ebben az időszakban a munkavállalók teljes bérüket megkapják. Várhatóan 6-án újra megkezdődik a gyártás, egyelőre még nem tudni, hogy teljes létszám mellett. Ugyanakkor, ha időközben újabb rendelések érkeznek be, úgy azonnal berendelik a munkásokat. Ennek érdekében rendelkezésükre áll egy kiértesítési rendszer.

A cég egyik ügyvezetője, Péter Zsolt a Tavi TV-n keresztül tájékoztatta a marcali lakosságot.

A mostani másfél hetes leállással a fertőzés kockázata is csökken, hiszen a gyártás során több százan is tartózkodhatnak egy légtérben. Igaz, a nagyatádi telephelyen már elhelyeztek egy kézfertőtlenítő állomást, bár úgy tudjuk, nehezen tudják pótolni benne a fertőtlenítőszert.

Fotók: Röhrig Dániel

Vissza az előző oldalra