Lassan indul a vendégforgalom Nagyatádon

Egyelőre a szokásos május közepi forgalomnak talán a fele van a helyi szállásadók és vendéglátók szerint. Mindannyian abban bíznak: a nyár jobb lesz, maradtak tartalékaik a vendégeknek.

A gyógyfürdőben az ilyenkor megszokott vendégforgalom fele mutatkozik. Az egészségbiztosító által támogatott kezeléseket általában tavasszal és ősszel veszik föl az emberek.

Amelyek elmaradtak a tavasszal, azokat a következő hetekben remélhetőleg pótolni fogják, úgyhogy a reményeink szerint erősebb nyarunk lesz a gyógyfürdőben, mint szokott – kalkulált Kolics Tamás fürdőigazgató. – Most egyelőre a környékbeliek érkeznek nagyobb számban egyénileg.

A strandnyitást továbbra is a pünkösdi hétvégére tervezik. Abban bíznak, hogy idén – a tavalyihoz hasonlóan – ismét a belföldi turizmus lesz erősebb, ami a strand látogatottságát is növelheti. Több állandó nyári programot is terveznek.

A Hotel Solarban egyelőre 30 százalékos a foglaltság, az ilyenkor szokásosnak a fele, tudtuk meg. Most mindenki a gyógykezeléskre jön, kiránduló csoportok nincsenek.

Nincs nagy tolongás, bízunk benne, hogy a nyár jobban alakul. A mi törzsvendégeink korosztálya nagyrészt be van oltva, de sokan még nem kapták meg a védettségi igazolványukat, ezért nem tudnak eljönni, néhányan pedig még így is félnek: a 40-50 fős csoportokból húszan érkeznek meg – számolt be Nagyné Huszár Andrea szállodaigazgató. 

Mint mondta, kénytelenek voltak minimálisan árat emelni, amit a vendégeik el is fogadtak. Most azt várják, hogy a zenés estéket is elindíthassák, mert azok szintén nagyon kedveltek.

Bőven volt vendég a hétvégén és már a múlt héten is, a panasz ideje elmúlt – fogalmazott Kacsar Tamás. A panziót, éttermet és kávézót is üzemeltető cég vezetője attól tart, a szálláskiadásuk gyengébb lesz az átlagosnál, igyekeznek ráerősíteni a vendéglátásra: újdonságokat vezettek be az ételek és a desszertek között is. Megtartották a munkatársaikat a leállás idején, most pedig még keresnek is felvételre, mondta Kacsar Tamás. Azonban sok múlik azzon, mennyi félretett pénze van az embereknek, vélte.

Vékonyabb lett az emberek pénztárcája, így látja Neziri Adem is, mondván, nagyon lassan indul a forgalom. Az Oaza cukrászda üzemeltetője szerint azonban optimistának kell lenni, ők friss fagyival, sütivel és pizzával várják a vendégeket, sőt, most már gyrosszal is kínálják őket.

Gyakorlatilag eltűnt idehaza a turizmus: a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 89 százalékkal esett vissza 2019. hasonló időszakához képest, elemzi a napi.hu a friss statisztikai adatokat.

 

Megosztás