Legalább egymillió forintot terveznek összegyűjteni a beteg kislánynak

Minden nap aktívan készül a 77 éves Theo Spilleman az eXtremeMan napján tartandó adománygyűjtő akcióra, mellyel egy beteg kislányt fognak segíteni. Reméli, az egymilliós összeget átlépve szállhat majd le a kerékpárról.

Ahogy arról korábban is írtunk, a kis Jüngling Mimóza életét a Louis-Bar-szindróma nehezíti meg, aminek következtében a szervezet védekezése legyengül: fokozott daganat-kialakulási hajlam, sugárzás iránti érzékenység, egyensúlyzavar és ismétlődő fertőzések sújtják a betegségben szenvedőket. A kislány állapota miatt a családnak hamarosan akadálymentessé kell tennie a házat, ez azonban az egyéb kiadások mellett komoly terhet jelent.

Éppen ezért a Nagyatádon élő idős sportember, Theo Spilleman vállalta, hogy az eXtremeMan napján adománygyűjtés céljából teljesíteni fogja a 180 kilométeres kerékpáros távot egy színpadra rögzített görgőn. A felajánlásokat egy külön erre a célra előkészített tárolóban fogadják a szervezők. Aktívan készül a megmérettetésre: nemrég egy napon 90 kilométert kerékpározott.

Volt olyan személy, aki felajánlotta, hogy kilométerenként kétszáz forinttal járulna hozzá a család megsegítéséhez – mondta bizakodóan Theo, aki a nemrég elkészült támogatói pólójában fogadott minket.

A kislány története sokakat cselekvésre késztetett, köztük Theo Spillemant is, aki már több támogatót is talált az ügy mellé. A férfi reméli, akciójával másokat is segítségnyújtásra tud ösztönözni, és az adományok összege átlépi az egymillió forintot.

Borzasztó olyat hallani egy kisgyerektől, hogy már nem szeretne ember lenni. Úgy gondolom, a világ akkor válik jobb hellyé, ha figyelünk egymásra, és segítjük a szükséghelyzetben lévőket. Emiatt is szeretném felhívni az emberek figyelmét Mizi helyzetére, és hozzájárulni ahhoz, hogy enyhüljenek a család nehézségei – osztotta meg velünk a sportoló. – Remélem, sokakhoz eljut majd az adománygyűjtés híre, és együtt levehetünk némi terhet a családról.

Theo a triatlon teljesítésével 1995-ben az eXtremeMan Nagyatád vasembereinek sorába lépett, fittségét idős kora ellenére is őrzi. A tizenhat éve itt élő holland nyugdíjas jelenleg is intenzíven készül a kihívásra, melyben a keresztény hite és a sportolói háttere egyaránt segíti. Elmondása szerint a szolidaritás mentalitása az egész életét áthatotta: fiatalon papi szemináriumba küldték, dolgozott szociális munkásként és orvoslátogatóként is.

Megosztás