Lehullott az év első hava: takarítják a járdákat

Bár a kevés hó nem jelent nagy közlekedési akadályt, ám a gyalogosok érdekében a városgondnokság munkatársai hajnal ót dolgoznak a közterületek síkosságának mentesítésén.

Az éjszaka lehullott városunkra az év első hava. Persze, reggel kinézve az ablakon senki nem ijedt meg a néhány centis hórétegtől, azonban a letaposott latyak és a hideg idő együtt már helyenként csúszóssá tették a járdákat. Ennek elhárításán dolgozott már hajnali fél hattól 20 közfoglalkoztatott és városgondnoksági munkás szerte a városban. Kézi munkával és 5 munkagéppel tolták el a havat a gyalogátkelők és közterületi járdák felületéről, összesen 8 köbméter fűrészpor és kálisó keverékkel szórták fel ezeket – tájékoztatott minket Halmai József gépüzemeltetési csoportvezető. Kivadárban is dolgoztak a járták síkosságának mentesítésén. Délután tovább folytatják a munkát.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

A nagyatádi úttesteken nem volt szükség a hó eltolására, mivel a magassága nem akadályoztatta a forgalmat és hamar olvadásnak is indult. Azonban ha a latyak éjszaka fagyásnak indulna úgy a Netta Pannónia Kft. reggelig elvégzi a szükséges sószórást.

Megosztás