Lezárták a 681-esen is a két Rinya-hidat! Szerző: Katona József | 2020-07-26 10:25:00 | Utoljára módosítva: 1970-01-01 01:00:00 | Címkék: lezárt rinya-híd, védekezés, ellátás, ivóvíz, nagyatád

Észak felől az összes csapadékvíz bezúdult Nagyatádra, ráadásul több tó gátja is átszakadt tegnap este és éjszaka. Egyelőre mindenhol van vízellátás, hogy meddig, azt jelen pillanatban még a DRV sem sem tudja.

Lezárták a 681-es úton a Rinya két hídját, a Csónakázó tó környékén, a Hunyadi utca és a Szabadság tér közötti szakaszon a rendőrség biztonsági okokból nem engedi át a forgalmat.

Nagyon sok önkéntes segített a tűzoltóknak, akik tegnap egész nap és éjszaka is talpon voltak. 21 beavatkozást végeztek Nagyatádon, lakóépületeket védtek vízszivattyúzással és homokzsákokkal, mondta ma reggel az Atádhírnek Németh Balázs tűzoltóparancsnok. Körbevették homokzsákokkal, így sikerült megvédeni a szennyvíztisztító trafóházát, tehát a szennyvíztelep működése nincs veszélyben. A Nagyatádi Tűzoltóság 12 emberrel, továbbá az önkéntes egyesületek (Segesd, Lábod, Bolhás) is folyamatosan dolgoztak. Tegnap napközben főleg Segesden kellett helytállniuk. A tűzoltók 8 szivattyúval védekeztek Nagyatádon, és a Claessens Group is besegített nekik szivattyúkkal. A város több pontján, az alacsonyak fekvő területeket veszélyeztette az óriási mennyiségű víz.

Több fotót is kaptunk az elöntött városról, köszönjük
Több fotót is kaptunk az elöntött városról, köszönjük - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Jelesre vizsgáztak az önkéntesek, hívás nélkül és facebook-üzenetre nagyon sok segítő érkezett, lapátolt, hordta a zsákokat, jelezte Svégel Gábor műszaki irodavezető. 30-35 fő folyamatosan küzdött a betörő vízzel reggel fél 6-ig. Mivel a Zrínyi köz folytatásában van az egyik főkút (ivóvízkút), ezért az még kérdéses, délutántól hogyan alakul a vízellátás a városban. Természetesen mihelyt friss információnk lesz, azt is közöljük.

68-as főút Nagyatádot elkerülő szakasza
68-as főút Nagyatádot elkerülő szakasza - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Vissza az előző oldalra