Alig lehet közlekedni Nagyatád környékén

A Balaton felé egyáltalán nem, Lábod irányába pedig alig lehet közlekedni, bár a buszokat még átengedik. Főúton már csak Berzencének lehet elhagyni Nagyatádot, a vasúti összeköttetés is leállt Beleg és Somogyszob között.

Amint azt már jeleztük: a 681-es utat a Csónakázó tó környékén, a Rinya-hídnál lezárta a rendőrség. Már csak lakcímkártyával lehet arra áthaladni, úgy tudjuk, csak a környéken lakókat, esetleg a lábodiakat engedik át, valamint a buszokat. Az érintett szakaszon kizárólag egyesével lehet áthaladni. Mint arról reggel beszámoltunk, a 68-as Nagyatádot elkerülő szakaszán elmosta az áradat a Rinya-hidat, így arrafelé sem lehet kerülni. Az pedig már tegnap kiderült, hogy teljesen lezárták a 68-as számú főutat Böhönye és Segesd között, ahol a nagy mennyiségű csapadék miatt leszakadt egy híd. Tehát főúton már csak Berzence felől lehet megközelíteni a várost, az alsóbbrendű utak állapotáról nincs pontos információnk.

Újabb hír, hogy a Penny Market bezárt, mert beázott, a rendőrség a parkolóját is lezárta.

Beleg és Somogyszob között viszik vonatpótló buszok az utasokat a péntek éjszakai, illetve szombat délelőtti viharok, esőzések miatt – közölte a Mávinform az MTI-vel.Tájékoztatásuk szerint Somogy megyében szombaton késő délután Beleg és Ötvöskónyi között a megáradt Rinya-patak alámosta az egyik vasúti hidat, amelynek helyreállítása, megerősítése hosszabb időt vehet igénybe a Mávinform szerint. Azt írták: a károk felmérése csak az ár levonulása után kezdődhet meg, addig a Dombóvár-Gyékényes vonalon Beleg és Somogyszob között pótlóbuszokra kell átszállni.
Szombat este a 6622-es utat is lezárták vízátfolyások miatt, így a pótlóbuszok csak jelentős kerülővel, a Somogyszob-Segesd-Ötvöskónyi-Segesd-Beleg útvonalon tudnak közlekedni, a menetidő a közúti lezárás miatt legalább másfél órával megnő ezen a szakaszon – tették hozzá.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Rendőrség: járhatatlan utak, figyelem!

A rendőrség 2020. július 26-án a 68-as számú főútvonal nagyatádi elkerülő szakaszán a megáradt Rinya-patak miatt a hidat a gépjárműforgalom elől a lezárta, azon csak gyalogosok és kerékpárosok közlekedhetnek. Gépjárművekkel kerülni a 6807-es számú úton Babócsa felé, vagy a 61-es számú főúton Csokonyavisonta felé lehet.

A 68-as számú főútvonal 38-as kilométerszelvényében a nagyatádi elkerülő úton az útburkolat beszakadt, az útszakaszon továbbra is teljes útlezárás van érvényben.

Nem lehet közlekedni továbbá a 68-as számú főút Böhönye és Segesd közötti szakaszán, ahol a nagy mennyiségű csapadék miatt egy híd leszakadt. 

A forgalmat az egyeruhások a környező utakra terelik. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy az érintett útszakaszok járhatatlanok, emiatt balesetveszélyesek. Kérjük a sofőröket a forgalomkorlátozások betartására!

 

Megosztás