hirdetés
2019. Június 26, Szerda
János, Pál napja

Lövészárkokat ástak a bakák a kiképzésen Szerző: Herr Dávid | 2019-04-10 15:34:00 | Címkék: önkéntes, laktanya, tartalékos, kiképzés, nagyatád

Álcázás, megfigyelés, lövészárkok ásása - izgalmas és megerőltető feladatokat kaptak a bakák. Folytatódik a területvédelmi tartalékosok kiképzése: a következő négy napban a műszaki ismeretek sajátítják el az újoncok.

Még tavaly októberben kezdődött az önkéntes területvédelmi tartalékosok kiképzése. Akkor az alapmodulokat sajátították el az újoncok: általános testnevelésben, szabályzatismereti- és fegyverismereti oktatásban, alaki kiképzésben részesültek. Utóbbiakat a mostani 3-mas és 4-es, úgynevezett műszaki modulok közben is újra átismétlik az önkéntesek, de ezen felül számos új ismeretet szereznek. A következő négy napban technikai jellegű harcászati fogásokat sajátítanak el: egyebek között az egyének és a gépjárművek leálcázását, lövészárokásást, és rejtett figyelőpontok kiépítését.

A nagyatádi laktanya területén zajló kiképzésen összesen 31-en vesznek részt a nagyatádi és csurgói járásból. Férfiak és nők egyaránt jelentkeztek.

- Természetesen történt lemorzsolódás – mondta el Nevelős László, területvédelmi zászlóalj-parancsnok. – de vannak már új emberek is, akik jelentkeztek helyettük. Többnyire jól bírják a kiképzést, nagyon tetszik nekik, muszáj bírniuk, ezt vállalták.

A kiképzés következő fázisa április végén fog folytatódni.

A lövészárkok első fázisát ásták ki a bakák
A lövészárkok első fázisát ásták ki a bakák - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!
Álcázástechnikákat tanultak
Álcázástechnikákat tanultak - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!
Gépjárművek leálcázása is a modul része
Gépjárművek leálcázása is a modul része - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!
Rövid idő alatt eltüntetik szem elől a gépkocsit
Rövid idő alatt eltüntetik szem elől a gépkocsit - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra