Már 15-ször ürítették ki a nagyatádi kupakgyűjtőt

Három hónapja helyezték ki a kupagyűjtő állomást és már 50 zsáknyi kupakot gyűlt össze. A hónapforduló alkalmából rajzpályázatot hirdetnek a Nagyatádi Kupakgyűjtő Szív önkéntesei a gyerekek számára.

Június elsején helyezték ki a kupagyűjtő szívet az Aradi utcában, és már megközelítőleg 300 kg műanyagot sikerült vele összegyűjteni. Ez 50 zsák kupakot jelent, és eddig összesen 15 alkalommal ürítették ki a szívet, a napokban lesz a 16.

Egyelőre a hulladékudvarban gyűjtötték össze a kupakokat, a Viridis-Pannónia Kft. vállalta, hogy üríti és a telephelyére összegyűjti a kupakokat. 30-40 zsákonként szállítja majd föl Budapestre egy magánszemély fölajánlásból. A kupakok tisztítottságától függően 85-100 forintot fizetnek érte. A befolyó összeget az Éltes iskola Kincskereső alapítványa számlájára utalják, gyógyászati segédeszközök beszerzésére fogják fordítani.

A három hónap jótékonysági gyűjtésről a Nagyatádi Kupakgyűjtő Szív projekt önkéntesei kis videós összeállítást készítettek.

Az iskolakezdés és a hónapforduló alkalmából az önkéntesek egyben rajzpályázatot is hirdetnek. Várják az ovis, alsós és felsős diákok természetvédelemmel, segítségnyújtással és a kupakgyűjtő szívvel kapcsolatos rajzait.

Mindenkinek, aki időt és energiát szán a pályázatunkba, egy kis aprósággal kedveskedünk. A legszebb pályamunkákat díjazni fogjuk, valamint közzé tesszük a honlapunkon – mondta Kovács Dorina projektmenedzser.

A kész rajzokat személyesen az Éltes iskolában lehet leadni a Kincskereső alapítvány elnökének, Takács Szilviának. 

Megosztás