Nagyatád szíve a SNI-s gyermekekért Szerző: Katona József | 2021-06-01 18:28:00 | Címkék: kupakgyűjtő szív, alapítvány, Éltes iskola, sni, nagyatád

Helyére került a kupakgyűjtő szív a városban. Ezzel segítenek az Éltes iskola és más, környékbeli intézmények sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekeinek gyógyászati segédeszközök beszerzésében.

Civil kezdeményezésre készült el a műanyag kupakok elhelyezésére alkalmas szív alakú gyűjtő. Az akció során eddig 300 ezer forintot ajánlottak fel nagyatádi magánszemélyek és vállalkozások, ebből mintegy 100 ezerbe került a gyűjtő. A helyszínt és az elhelyezést a város önkormányzata biztosította. A testvérvárosok táblája mellett helyezték el a gyűjtőt ma délután.

- Bármilyen műanyag kupak elhelyezhető benne: ásványvizes, üdítős, fogkrémes, öblítős és tejes, csak a szórófejes nem – mondta az egyik kezdeményező, Kovács Dorina.

A Viridis-Pannónia Kft. vállalta, hogy üríti és a telephelyére összegyűjti a kupakokat. 30-40 zsákonként szállítja majd föl Budapestre egy magánszemély fölajánlásból. A kupakok tisztítottságától függően 85-100 forintot fizetnek érte.

Az összegeket az Éltes iskola Kincskereső alapítványa számlájára utalják.

- Az iskolánkban csaknem 70 gyermek jár, rajtuk kívül Nagyatádon és a környező településeken még mintegy 80 sajátos nevelési igényű óvodással és iskolással foglalkozunk – mondta Beznicza Adrienn igazgatónő. - Nagy szükség van a különféle gyógyászati segédeszközökre, hiszen a jogszabályok szerint egy-egy gyermek meghatározott évente kaphat ilyeneket.

- Nagyon hálás vagyok az önkormányzatnak és a város közösségének, hogy segítik a gyermekeinket – hangsúlyozta Takács Szilvia, az alapítvány elnöke. - A gyógyászati segédeszközök megkönnyítenék az ő mindennapi életüket.

A kupakgyűjtő szív elhelyezésén többen is megjelentek, és nem érkeztek üres kézzel.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig DánielVissza az előző oldalra