Nő az anyakönyvvezetés díja Nagyatádon

18 százalékkal emelkedik a házasságkötéskor fizetendő díj a hivatali időn kívül az önkormányzat helyiségében októbertől. A hivatali időben történő továbbra is térítésmentes marad.

Mindennel együtt 31.700 forintba került eddig a házasságkötés és a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése hivatali munkaidőn kívül (pl. hétvégén) a nagyatádi városházán, októbertől ez 37.620 forint lesz. Ha egyik kérelmező sem nagyatádi lakos, akkor 10 ezerrel több. A hivatali helyiségen kívüli lebonyolítás alapdíja 60 ezer forint lesz. (A díjak az általános forgalmi adót nem tartalmazzák.) Ezzel egyidőben a gépi zene kikerül a térítésmentesen biztosított anyakönyvi szolgáltatások köréből, mert az önkormányzatnak szerződi jogdíjat kell fizetni utána az Artisjus jogvédő egyesületnek.

Egyébként az önkormányzat továbbra is térítésmentesen biztosítja hivatali időben és helyiségben az anyakönyvi események lebonyolítását. Nagyatádon évente átlagosan ötven házasságkötést tartanak.

A 2017. óta változatlan díjak emelésére az energiaár-növekedése miatt volt szükség, indokolta az előterjesztésben a jegyző. A témában a csütörtöki testületi ülésükön döntöttek a képviselők.

Depositphotos
Depositphotos

 

Megosztás