hirdetés
2022. December 06, Kedd
Miklós napja

Nyílt nap az Ady gimnáziumban 2017-11-11 15:29:07 | Címkék: ady gimnázium, tanulók, tanárok, továbbtanulás, nyílt nap, diákok, nagyatád

A vártnál is több érdeklődőt vonzott az Ady gimnázium nyílt napja. A környékbeli általános iskolák végzős diákjai az elmúlt két hét során már részt vehettek egy iskolabejáráson, ismerkedhettek a képzésekkel.

hirdetés

Hat és négy évfolyamos gimnáziumi osztály, gépész, informatikai, egészségügyi, turisztikai és pedagógiai képzés. Mindez egy iskolán belül. Az Ady gimnázium változatos továbbtanulási lehetőségeit mutatta be az érdeklődő diákoknak és szüleiknek a szombati nyíltnap során. Az iskola igazgatóhelyettese, Horváth Attila egy általános képzésismertető után körbevezette a látogatókat az iskola épületében.

 

Az igazgatóhelyettes kíséretével még a táncterembe - vagy ahogy mindenki hívja, a tükörterembe - is ellátogathattak a vendégek
Az igazgatóhelyettes kíséretével még a táncterembe
- vagy ahogy mindenki hívja, a tükörterembe -
is ellátogathattak a vendégek

 

Amilyen feltételeket tudunk biztosítani, az tényleg kiemelkedő. Hiszen lehet látni, hogy a 2008-ban felújított épületünk valóban egy 21. századi középiskola képét adja. Ehhez még piacképes szakmákat is kínálunk. A gimnáziumi képzéseinkből nagyon sokan jutnak a felsőoktatási intézményeinkbe. Arról nem beszélve, hogy a diákjaink milyen körülmények közt tanulnak, milyen diákélet van.”– mondta az igazgatóhelyettes.

A legtöbben a gimnáziumi képzés iránt érdeklődtek, leginkább azért, mert sok lehetőséget nyújt a felsőoktatásban való továbbtanuláshoz. Az emelt óraszámú nyelvoktatás szintén vonzóvá teszi ezt a képzéstípust.

Továbbra is népszerűek a szakirányú képzések. A már hagyományosnak mondható gépész- és informatika osztály iránt a korábbi éveknek megfelelően most is szép számmal érdeklődtek. Újraindul továbbá a turizmusképzés is: korábban is sikeres és közkedvelt volt, néhány év szünet után most ismét meghirdették a tagozatot.

 

Ismét elindul a turizmus képzés
Ismét elindul a turizmus képzés - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

A látogatók standoknál ismerkedhettek a jelenlegi diákokkal és tanárokkal is. Ők garantálták a hasznos információkat: a képzéseken kívül a sportolási lehetőségekről, a programokról és a diákigazgatóválasztásról is.

 

Informatika szakos tanulók épp robotokat programoznak
Informatika szakos tanulók épp robotokat programoznak - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

További képekért kattintson a Kapcsolódó anyagok cím alatt található Ady nyílt nap fülre!

Vissza az előző oldalra