Teljes útzár volt a 68-as Nagyatádról kivezető szakaszán

Egy 20 méteres fenyő dőlt ki ma délben, teljesen eltorlaszolta a főutat a Danuviánál. A katasztrófavédők megkezdték a fa eltávolítását, fél egykor már félpályás volt a közlekedés. Személyi sérülés nem történt. Videóval!

A déli órákban nagy recsegés következtében megadta magát az erős széllökéseknek a Danuvia udvarában álló egyik 20 méteres fenyő. A fa vastag törzse alatt meggörbült a vaskerítés, és az itt futó elektromos vezetékekre is rádőlt, ebből egyet el is szakított. A kidőlt fenyő teljesen eltorlaszolta keresztben az úttestet, a teteje az út túloldalán lévő szántóföldig is elért. Tudomásunk szerint az eset ideje alatt nem közlekedett arra autó, így forgalmi balesetet nem okozott. Személyi sérülés sem történt.

A fa eltakarításának idejére teljes útlezárás volt érvényben. A helyszínre a Nagyatádi Hivatásos Tűzoltók vonultak ki egy szerkocsival. Láncfűrész segítségével megkezdték a fa eltávolítását, 12:28-kor már félpályán haladhatott a forgalom. Értesüléseink szerint a sérült villanyvezeték miatt az E-ON szakemberei hamarosan kiszállnak a helyszínre.

Az előrejelzések szerint az erős délnyugati széllökések délután 3 óráig eltarthatnak, amikor is a beáramló hidegfont nyomán záporok, zivatarok kíséretében mérséklődni fog. 

Megosztás