Több mint 10 km hosszú kerékpárút építése kezdődött

Nagyatád keleti kivezető körforgalmától Ötvöskónyi belterületi határáig húzódik majd a 10 kilométer hosszú kerékpárút. 577 millió forintos európai uniós támogatásból építi a nagyatádi önkormányzat.

Egész pontosan 10.268 méter hosszú lesz. Nagyatád belterületén 6 km-en át, külterületen pedig 4 km hosszan vezet majd.

A városban a már meglévő kerékpárútszakaszt is továbbfejlesztjük, vagyis elválik egymástól a kétirányú forgalom a Hunyadi utcától a körforgalomig – mondta Ormai István polgármester.

Tehát ezen a szakaszon is irányhelyessé válik a biciklis közlekedés. A beruházásra az önkormányzat uniós pályázaton nyert forrást még 2017-ben. A kivitelezés tényleges megkezdésére azonban a 358 millió forintos keret már kevésnek bizonyult az építőipari árak jelentős emelkedése miatt. A napokban azonban egy kormánydöntésnek köszönhetően az önkormányzat többletkérelmére, második ütemben még 219 millió forintot kapott a program.

A héten elkezdődött a kerékpárút építésének kivitelezése, ezt a nagyatádi Novics Kft. és a budapesti Reaszfalt Kft. konzorciuma végzi. A befejezés határideje 2022 márciusa. Vagyis, ha minden a terv szerint halad, jövő tavasszal már az új, több mint 10 km hosszú kerékpárúton haladhatunk.

Megosztás