Több mint 600 kilométert úsztak a 24 órás úszáson

Ma délben ért véget a maratoni kihívás a városi strandon: a hét résztvevő csapat egy teljes napon át gyűjtötte a vízi kilométereket. A szervezők megígérték: hagyományt teremtenek a versenyből.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, nagyszabású vállalkozás keretében összesen 75 versenyző vett részt a 2. Nagyatádi 24 Órás Úszáson. A sorszám egy kicsit csalóka, ugyanis a közelmúltban nem volt hasonló esemény a városban. Annak idején a  strand átadójának alkalmával rendeztek ugyanilyen maratoni rendezvényt, ennek már 30 éve. Most ezt felelevenítve a szervezők hagyományt fognak teremteni a 24 Órás Úszásból, ugyanis rendkívül pozitív fogadtatásban részesült a verseny.

A szombat délben elrajtolt megmérettetésen összesen 4 pályán úsztak a versenyzők: a csapatokból egy versenyzőnek mindig a vízben kellett tartózkodnia, egymást váltották az úszók éjjel-nappal.

Hajnali 2-kor sem fogyott el a lelkesedés
Hajnali 2-kor sem fogyott el a lelkesedés

Létszámtól függően három kategóriában indulhattak a nevezők. 5-10 főig a sellő, 11-15 főig a delfin, 16-24 főig az ebihal csoportban. Értelemszerűen a kisebb létszámú csapatok nagyobb kihívásra vállalkoztak.

A szervezők három különdíjat osztottak ki: az Izgága Ebihalak trófeát a legfiatalabb csapat vehette át. Ezt a Kaposvári SI „A” csoportja szerezte meg, ahol az átlagéletkor 14 év és 9 hónap volt. Elképesztő módon ugyanez a csapat úszta a leghosszabb távot is a versenyen: a 9 fős csoport 106 650 m-t teljesített, így elnyerték az Óceán Bajnokai különdíjat is.

A harmadik különdíj az egy főre jutó legtöbb leúszott métert teljesítő csapatnak járt: ezt a kecskeméti 5 fős Peter Boronkay Multisport Team szerezte meg, melynek tagjai fejenként átlagosan 16 440 métert úsztak a 24 óra leforgása alatt.

„Atlantisz Bajnokai” a Péter Boronkay Multisport Team csapata

A délután egy órakor tartott eredményhirdetésen végül az alábbi csapatokat díjazták teljesítményükért:

Ebihal kategória:

  1. I. Kaposvári SI „C” csapat 18 fővel: 87 700 méter
Az
Az „ebihalak”

Delfin Kategória:

  1. I. Kaposvári SI „B” csapat 11 fővel:104 300 méter
  2. II. Budapesti Delfinek 13 fővel: 99 300 méter
A
A „delfinek”

Sellő kategória:

  1. I. Kaposvári SI „A” csapat 9 fővel: 106 650 méter
  2. II. Peter Boronkay Multisport Team (Kecskemét) csapata 5 fővel: 82 200 méter
  3. III. 10-en Vízen át (Pécs) 10 fővel: 67 400 méter
A
A „sellők”

A nagyatádiak is indítottak egy csapatot a versenyen Vizes 8asok névvel, mely a strand szeméyzetének tagjaiból állt. Ők a versenyen való részvétel mellett a fürdő működtetéséről is gondoskodtak.

A nagyatádi Vizes 8asok
A nagyatádi Vizes 8asok

Az eredményhirdetés végén a szervezők ígéretet tettek arra, hogy a versenynek folytatása lesz és jövőre is meg fogják tartani. 

Az eredményhirdetés fotói: Györke József

Megosztás