214-gyel száguldott Somogyban

No, persze, nem a 68-as főúton, ott elég nehezen lenne ez kivitelezhető, hanem a 67-es gyorsforgalmin. A 214 km/h-val hajtó sofőr büntetése 200 ezer forint közigazgatási bírság és 8 büntetőpont lett.

A nyár utolsó hónapjának kedvező időjárására tekintettel Somogy megyében is megnövekedett számú autós veszi az irányt a Balaton felé. A 67-es főútvonal Kaposvár és Somogytúr közötti szakaszának új nyomvonala kikerüli a településeket, ezáltal gyorsabban lehet haladni a korábban megszokottnál. Többeknek azonban még ez sem volt elegendő, és jelentősen túllépték a megengedett sebességet.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2020. augusztus 14-én és 16-án 16, a megengedett legnagyobb sebességet túllépő autóvezetőről készítettek felvételeket. Volt, aki a 110 km/h helyett 191 km/h-val közlekedett, ő 90 ezer forint pénzbírságot és 6 büntetőpontot kapott, a 214 km/h-val hajtó sofőr büntetése 200 ezer forint közigazgatási bírság és 8 büntetőpont lett.

A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás, a járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik, ezért a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ezen az útvonalon – is – kiemelt figyelmet fordítanak a gyorshajtók kiszűrésére.

Az augusztus 20-ai hosszú hétvége miatt méginkább megélénkülhet a forgalom a hazai gyorsforgalmi utakon a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útinform szolgálatának tapasztalatai alapján, különösen az M7-es és az M3-mas autópályákon. Az idei első munkanap átcsoportosítás miatt a belföldi forgalom a szokásosnál nagyobb lehet augusztus 19-én, szerdán a Budapestről kivezető gyorsforgalmi utakon és augusztus 23-án vasárnap a főváros felé vezető utakon.

Az augusztus 20-ai hosszú hétvége miatt előreláthatóan az M7-es autópályán a Velencei-tó és a Balaton irányába növekedhet meg még a szokásosnál is jobban a forgalom, ugyanakkor más közkedvelt turisztikai célpontokhoz vezető közutakon, főleg gyorsforgalmi utakon várható nagyobb forgalom és telítettebb sávok.

A balesetmentes közlekedés érdekében arra kérnek mindenkit, hogy tartsák be a közúti közlekedés szabályait.

 

Megosztás