Tüntetnek a Hunyadi utcában a 68-as út megjavításáért

A szervezők szerint tűrhetetlen, hogy egy hónap után nem történt lényegi előrelépés a Rinya áradása okozta károk felszámolásáért, és hogy ezzel kapcsolatban nem kapnak érdemleges választ az illetékesektől.

Délután három órakor a Jobbik színeiben közel 20 kocsiból álló konvoj parkolt le a Hunyadi utcában az út szélén. 30 aktív tüntető vett részt a véleménynyilvánításon, akik az autók oldalára provokatív feliratú posztamenseket ragasztottak figyelemfelhívás céljából. A nagyatádiak közül is többen érdeklődtek az esemény iránt. A Hunyadi utcában közlekedő autósok egy-egy dudaszóval fejezték szimpátiájukat, vagy éppen obszcén szavakkal ellenérzéseiket a tüntetőkkel szemben.

A megmozdulás célja a figyelemfelhívás arra az állapotra, hogy több mint egy hónapja még mindig nem sikerült felszámolni a Rinya áradása okozta károkat a 68-as úton. A demonstráció szervezője a nagyatádi származású Ander Balázs jobbikos országgyűlési képviselő, aki elmondta, elegük van a helyieknek a „tötymörgésből”.

Teljesen nonszensz és elfogadhatatlan állapot az, hogy több mint egy hónap eltelt azóta, hogy beszakadt az út Böhönye és Segesd között, valamint itt, az elkerülő úton, és még mindig nem dübörögnek a munkagépek. Tehát rég meg kellett volna, hogy oldják ezt a problémát. Nem pedig hagyni ezt, hogy az emberek hatalmas kerülőket tegyenek, megnehezítve ezzel a munkába járást, egyáltalán a mindennapi életüket – mondta el véleményét Ander Balázs.

A megmozdulás részeként egy fejfát is el fognak helyezni az elkerülő út lezárt szakaszánál, mintegy jelképesen eltemetik a leszakadt útszakaszt. A keresztre a feliratot maga a képviselő írta fel. Azt is kiemelte, mindeddig hiába érdeklődtek az illetékes szerveknél, arról, hogy miként javítják ki a károkat, és hogyan készülnek fel egy, a júliusban bekövetkezetthez hasonló katasztrófára.

Országgyűlési képviselőként sem kaptam normális válaszokat azokra a kérdésekre, amiket tulajdonképpen rögvest elküldtem az illetékes minisztériumnak. És akkor itt tényleg sorolhatjuk, például a nagyatádi vízműnek az ügyét. Bármikor előfordulhat még egyszer egy ilyen katasztrófa. Mi lesz akkor, ha majd nem csak néhány napig lesz ivóvízhiány, hanem hetekre elhúzódik? Aztán megkérdeztem azt is: van-e pontos időpont a 68-as út helyreállítására? És azt is feltettem kérdés gyanánt, hogy a károsultakkal mi lesz a helyzet itt Nagyatádon és a térségében? Egyik kérdésre sem jött válasz, én nem lepődtem meg, de az itt élő embereknél joggal veri ki a biztosítékot a hatalom hozzáállása – mondta a képviselő.

A tüntetők este hét óráig lesznek kint a Hunyadi utcában.

Megosztás