Videón az ittas sofőr balesete!

Közzétették a május 29-i balesetről készült felvételt, melyet a biztonsági kamera rögzített. Közleményben hívta fel a figyelmet a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság az ittas vezetés veszélyeire.

Mint arról korábban beszámoltunk, május 29-én Nagyatád határában, Ötvöskónyi felől egy ittas sofőr nagy sebességgel a körforgalomba hajtott és balesetet szenvedett, mely során a Merencsics Autó Kft. kerítését átszakította és az épületbe ütközött. Az autóban csak a sofőr tartózkodott, őt a szemtanúk vették ki a ronccsá vált járműből. A becsapódás helyszínén egy biztonsági kamera is működött, a rendőrség most közzétette a felvételt. 

Jól látható, hogy kis híján egy másik autóval is ütközött a balesetet elszenvedő személy. A férfinál már a helyszínen megállapították, hogy alkoholos befolyásoltság alatt volt.

Csak az elmúlt két hétben, 2020. május 25. és június 7. között több mint 40 esetben intézkedtek a Somogy megyei rendőrök ittas járművezetőkkel szemben.

Az ittas vezetés napjaink egyik legnagyobb közlekedésbiztonsági problémája, melyet az uniós terminológia úgy említ, mint „a közutak második legfőbb gyilkosa”. Ennek megfelelően az ittas járművezetők kiszűrése Magyarországon is prioritást élvez.

A Somogy Megyei Rendőrkapitányság munkatársai felhívják a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti! A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Megosztás