1 év 10 hónapot kapott a nagykorpádi zaklató

Letöltendő börtönbüntetésre ítélte B. Józsefet a Nagyatádi Járásbíróság. Az 53 éves büntetett előítéletű férfi erőszakos cselekménnyel fenyegetve zaklatta a település polgármesterét.

Ittas állapotban szidalmazta, agyonveréssel, megöléssel fenyegette meg Nagykorpád polgármesterét B. József, azt kiabálta, hogy miatta került börtönbe, miközben a hivatal telephelyének a kerítését rángatta, és annak kapuját is leemelte a vádirat szerint.

Mindez még 2017 őszén történt a faluban. Az ügytárgyalásának utolsó szakaszában a bíróság meghallgatta a tanúkat és a szakértőt is. A tárgyaláson kiderült: a vádlottat már korábban elítélték garázdaságért. A szóban forgó eset napján ittas volt, a kiérkező rendőrökkel is kiabált az intézkedés során. Elhangzott: más házhoz is elment, ott a háziak lányát szidalmazta. Több falubeli azt mondta, tartanak tőle, igyekeznek elkerülni a férfit, különösen akkor, ha nem józan.

B. József egyébként a tárgyaláson cáfolta történteket, azt állította, ott sem a polgármester által említett helyszínen. A rendőri intézkedést ugyancsak kifogásolta. A tanúmeghallgatások napján a bírónő 20 ezer forint rendbírsággal sújtotta a vádlottat, mert a tárgyaláson is trágár szavakat használt.

A Nagyatádi Járásbíróság személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt 1 év 10 hónap börtönbüntetésre és 2 évi közügyektől eltiltásra ítélte kedden az 53 éves férfit.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbezést jelentett be, ezért az ügy másodfokon a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás