100 méterre sodorta a vonat a traktor elejét a hátuljától

Vészfékezésre sem volt ideje a mozdonyvezetőnek a helyszíni beszámolók szerint: mintegy 20 méterre lehetett a szerelvény az átjárótól, amikor a traktor ráhajtott a sínekre, áttörve a fénysorompót – helyszíni beszámoló.

A kutasi vasúti átjáróban éppen idén februárban volt 25 éve, hogy az ország egyik legtragikusabb vonatszerencsétlensége történt: a Gyékényes felé tartó tehervonat ütközött egy Volán-busszal, amit kettészakított az ütközés ereje. A szörnyű balesetben 13-man vesztették életüket.

Ma egy traktort szakított ketté egy Kaposvár irányába haladó tehervonat. Ami biztos: a vonatnak 40 km/órás lassító táblája van ott, és a fénysorompó működőképes volt.

Helyszíni beszámolók alapján úgy tűnik: a mozdonyvezetőnek már vészfékezésre sem volt ideje az ütközés előtt, mert kb. 20 m-re lehetett az átkelőtől, amikor meglátta a traktorost, amint ráhajt a sínekre, áttörve a fénysorompót. A vonat egyébként kb. 150 méteren belül megállt, amiből arra következtethetünk, hogy nem haladt gyorsan.

A szemtanúk azt mondják, hogy a trágyát szállító traktoros a baleset következtében eszméletét vesztette, majd magához tért. A fülkében ülve a traktor hátsó felében tartózkodott, szerencsére a homlokrakodóval ellátott elejét tépte le a szerelvény, és sodorta magával még kb. 100 méterre.

A baleset után a szemtanúk azt látták, hogy a traktoros félig kilógott a járműből. Ugyan a helyszínre érkező mentőhelikoptert visszaküldték, de a vezető állapotának stabilizálása után a mentők kórházba szállították a férfit.

A helyszínen egyelőre teljes útzár van.

Megosztás