118 elsős lesz a két nagyatádi iskolában

Egy kicsivel több kisgyereket írattak be a szülők, mint az előző évben. Ugyanúgy három első osztály indul a Bárdosban és kettő az Árpád fejedelem iskolában. Az első szülői értekezleteket május végén tartják.

A múlt héten voltak országszerte az általános iksolai beiratkozások. Mind létszámban, mind szerkezetben az előző éveknek megfelelően kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat a nagyatádi iskolákba beíratott gyerekek.

118 kis elsősünk lesz, nem csak Nagyatádról, hanem a járás szinte minden településéről – mondta Iváncsics Gyula főigazgató. – Mindenki a körzetes iskolájába kerül, de a szülői igényeket is igyekeztünk figyelembe venni.

Azokról a környező településekről is beírattak gyerekeket nagyatádi iskolába, amelyeken egyébként működik alsó tagozat. Azok a szülők ugyanis, akik a városban dolgoznak, többnyire továbbra is behozzák gyermeküket reggelente, délutánként pedig hazaviszik.

A két nagyatádi iskola ezután is tanítópáros rendszerben dolgozik, Taranyban és Háromfán pedig összevont első osztályok indulnak, iskolánként 4-5 elsőssel. Az első szülői értekezleteket május végén tartják az osztályfőnökök, itt az anyukák és apukák tájékoztatást kapnak majd egyebek között a beszerzendő eszközökről, a felszerelésről.

Depositphotos
Depositphotos

 

Megosztás