Nem kapható a környéken hatósági áras gázpalack

Hónapok óta ellátási gondok vannak Nagyatádon és az általunk megkeresett környékbeli telephelyeken. Érdeklődésünkre mindenhol azt válaszolták: készlethiány van. Azt sem tudták megmondani, mikor szállítanak nekik.

A probléma országos. Csak a 11,5 kilós palack hatósági áras, ezt 5200 forintnál nem árulhatják drágábban, vagyis mindenki ilyet keres. Csakhogy nem kapható. 

Nincs, egy jó ideje nam kaptunk, és egyelőre nem is tudjuk, mikor lesz – válaszolták érdeklődésünkre a Kiszely utcai gázcseretelepen. Ott egyébként másfajta gázpalackkal sem tudtak szolgálni.

Kb. két hónapja adtuk le az utolsó rendelésünket, azóta nem érkezett – tudtuk meg Lábodon. – A MOL szállít nekünk, de fennakadások vannak.

Az atádi MOL-kúton ma csak 23,5 kg-os palackot lehetett vásárolni 15.990 forintért. Ami kb. másfélszer drágább, mint a hatósági áras 11,5 kg-os. Abból is hoztak a múlt héten, de az a mennyiség a hétvége alatt el is fogyott. 

A gázpalackok házhoz szállításával foglalkozó céget is megkerestük, ugyanazt a választ kaptuk, tőlük sem tudunk 11,5 kg-osat rendelni. Viszont ajánlottak egy kisebbet (10.9 kg-os) 7400 forintért.

Már gondban voltam, mert kifogyott, és olyat nem is tudtunk venni, csak kisebbet, de az meg már 6500 forint volt – mondta Bodvicán Madgi néni. – A főzéshez azt használom, mert egyébként fával fűtünk. Nem tudok spórolni vele, mert három férfira kell főznöm.

A témával kapcsolatban a holtankoljak.hu ügyvezetője az RTL Híradónak azt mondta, hónapokig is eltarthat az ellátási nehézség. 

Megosztás