125-en ballagnak az Ady gimnáziumból

6 végzős osztály vett a mai napon búcsút a tanáraitól és osztálytársaitól az iskola falain belül rendezett ballagási ünnepségen. Hétfőtől több mint 160 diák kezdi meg az érettségi vizsgákat.

Ma 10 órakor tartották a KSZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium végzős évfolyamának ballagási ünnepségét. Olyan sok rokon érkezett az iskolába, hogy még a környező utcákban is nehéz volt parkolóhelyet találni.

Az ünnepség elején a végzősök az utolsó osztályfőnöki órájukat követően körbevonultak az iskola körül, majd helyet foglaltak az aulában. Az iskola zászlaját átadták a 11. évfolyamos osztályok képviselőinek. Ezt követően Cseh Tamás Attila igazgató köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta, maga is ebből a középiskolából ballagott el több mint 30 éve. És bár tudja, hogy az igazagtói beszédek feledésbe merülnek (ahogyan ő sem tudta felidézni egykori iskolaigazgatójának szavait), azért megosztotta a végzősőkkel, hogy szerinte mi is igazán fontos: a jelenlévő szerető rokonok, akik büszkék arra, hogy ők, a diákok idáig eljutottak.

– Adjanak okot arra, hogy június végén a bizonyítványosztáskor is büszkék lehessenek önökre  – tette hozzá az igazgató.

Ezt követően a 11. évfolyamosok mondtak búcsúbeszédet, majd a végzős osztályok képviseletében Kozma Luca. A ballagó diák hálát mondott mindazoknak, akik segítettek abban nekik, hogy eljussanak az érettségiig.

A 6 osztályból összesen 125-en ballagnak el: a 4 éves gimnáziumi képzést 13-an teljesítik idén,  24-en fejezik be a gépészet-informatika szakos évfolyamot, az egészségügy-pedagógia szakon 16-an ballagnak,  a turizmus-közgadaságtan szakon 22-en, a 6 évfolyamos gimnáziumi osztályból pedig 22-en. Ehhez még hozzáadódnak az érettségire épülő szakmát tanuló osztályok, ők összesen 28-an vannak.

Jövő hét elejétől összesen 164-en fognak érettségizni, ebben benne vannak azok az alsóbb évfolyamos diákok is, akik előrehozottan fognak vizsgázni. Összesen 77 emelt szintű érettségit tesznek az Ady iskola diákjai.

Megosztás