Pályázatot nyújt be az önkormányzat a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központ infrastrukturális fejlesztésére

A pályázatot a TOP_PLUSZ-3.3.2-21 azonosító számú, „Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése” című felhívásra kívánja beadni az önkormányzat. Egyebek között áthelyeznék az idősek nappali ellátására szolgáló helyiséget, új melegítőkonyhát alakítanának ki és az irodákat is felújítanák. 

A „Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése” című felhívásra pályázik az önkormányzat. Ennek célja, hogy a Rinyamenti Szociális Szolgáltató Központot infrastrukturálisan fejlesszék, a központ szolgáltatásait igénybe vevő idősek, leszakadással veszélyeztetett csoportok, valamint a gondoskodásra szoruló személyek magasabb színvonalú szolgáltatásokhoz férjenek hozzá.

A pályázatból valósítanák meg az idősek nappali ellátását szolgáló helyiségek áthelyezését, új melegítőkonyhát alakítanának ki, de az irodákat, valamint a fogadóhelyiségeket is felújításnak. Ezeken túl – hangsúlyt fektetve az akadálymentesítésre – két darab akadálymentes parkolót is kialakítanának, valamint a főbejáratnál egy korlátlift segítené az akadálymentes közlekedést.

Továbbá a pályázat keretében kívánja az önkormányzat megvalósítani a fűtési rendszer korszerűsítését, a napelemes rendszer kiépítését, a külső és belső nyílászárók cseréjét, illetve az épület hőszigetélését is.

Ezeken túl az Ezüstkor Idősek Klubja nappali ellátáshoz kapcsolódó férőhelyeket is bővítenék: az eddigi 30 fő helyett 40 fő részére biztosítanának ellátást.

Megosztás